Perustin ei-kaupallisen blogin, tiella.fi, syksyllä 2015, kun lähdin Siperian junalla Kiinaan. Otin etäisyyttä paitsi työelämään myös kaupallisuuteen. Halusin kertoa Tiellä-brändin alla kokemuksistani kolmen vuoden matkoilla viidessä maanosassa rehellisesti ja täysin ilman kaupallisia paineita. Tein ensimmäisten runsaan 3 kuukauden aikana 47 postausta, joita luettiin yhteensä vajaat 7000 kertaa 20 eri maassa. Aika hyvin ottaen huomioon, että blogi oli suomenkielinen!

3 vuodessa 206 artikkelia oli luettu lähes 50 000 kertaa yli 70 maassa. Blogista oli tullut paljon innostavaa palautetta ja toiveita koota matkakokemukset painetun kirjan muotoon.

Mieleen on jäänyt esimerkiksi Suomen Nicaraguan suurlähettilään, Ricardo Alvaradon, erikoiset terveiset. Kokemusteni lisäksi hän tiedusteli lähteitä kappaleeseen, jossa kritisoin maan poliittista tilannetta (keväällä 2017). Kerroin hänelle, että entisestä Suomen kehitysyhteistyön pääkumppanimaasta oli toki löytynyt paljon tietoa netistä niin espanjan, englannin kuin suomenkin kielillä, ja olin tietysti keskustellut myös paikallisten kanssa nenätysten.